Margó

Idén elmarad a Mikulás

Idén lesz december hatodika, de már nem lesz Mikulás.  Norvégiában tölti az időt egy férfival a norvég postaszolgálat kisfilmje szerint. Egy férfi, hoppá, már nem biztos, hogy szabad ilyet írnom, mert az újbeszél nyelvben nincsenek nemre utaló megnevezések. Szóval valaki, aki úgy néz ki, mint régen az, akit férfinak neveztünk, de neve is van, Harry. Harry várja a Mikulást, aki általában csak rövid időt tud nála tölteni, mert sietnie kell a gyerekekhez. De ez egy postareklám. Evidens, hogy a norvég postaszolgálat elvégzi a Mikulás helyett a munkát és így több idejük lesz egymásra. Végre beteljesedik a vágy, és szerethetnek és csókolhatnak, akit akarnak – egymást. Mikulás és Harry. Ez a szlogen, hogy Norvégiában legálisan azt szerethetsz, akit csak akarsz. A norvég posta szerint a Mikulás elvesztette az ártatlanságát.

De nem baj, mert a posta kihordja az ajándékokat. De mi lesz a többi országban?

Az olaszok felállítottak Modena főterén egy tüllszoknyás, óriás balerina télapót női vonásokkal, mely a magasba emelve karjait balettozik, és egy szívet tart a kezeiben. Klónok. Helyettesek. De ezekre sem számíthatunk láthatólag.

Ezek után legyen kedved felszállni a gyermekvasútra Csillebércen, amelynek a mozdonyán a klasszikus ábrázolású, de már ki tudja milyen nemiségű, szexualizált tartalmú, meleg Mikulás virít.

 Eddig a Mikulás csak jött és ment, hozott meg vitt. Szán, rénszarvasok, hó. Ha egy családapa Mikulássá vált, akkor pocak, szakáll, jókedv, és semmi szex. Olyan messze került attól a körtől, amiben az erotika, szexualitás, nemiség van, mint ide az Északi-sark. Néha emlegetik, hogy állítólag van felesége, de inkább csak manókkal lehet látni vagy krampuszokkal. Ha a másik hagyomány szerinti Mikulást, azaz Szent Miklóst nézzük, hát abban sincs semmi férfi, női hormon, libidó. Csak egy jószívű püspök jószívű adománya, hogy a lányok férjhez mehessenek. Mondjuk ma ez is problémát jelent, mert nem szabad már ilyet sem mondani. Nem szabad senkit sem heteroszexuálisnak gondolni alapból. Mert vagy valamelyik LMBTQ ághoz tartozik, vagy még nem az. 

Ez pedig a legújabb Európai Bizottság belső kommunikációs – már visszavont – útmutatásában jelenik meg. Mivel nem mindenki keresztény, ezért törekedni kell a semleges szóhasználatra. A karácsony szó helyett az ünnep szerepeljen. Keresztnév helyett utónév. Ha példákat hoznak, ne olyan neveket válasszanak, amelyek egy vallásban, milyen meglepő a keresztény vallásban is ismert és használt. Ilyen a Mária név. Persze tilos az uram és hölgyem megszólítás is, mert nem kell feltételezni, hogy heteroszexuális valaki, ezek helyett a kollégák kifejezés az ildomos. Milyen érdekes a magyar nyelv, hogy nekünk nem kell nemi meghatározásokkal kifejezni magunkat. Ha akarjuk sértés nélkül el tudjuk rejteni a nemet és elő is tudjuk hozni, ha hangsúlyozni akarjuk. Nálunk elviekben nem kell semmit sem szexualizálni, mert az nem lényeges. A nyelvünk anélkül is működik. Amúgy az meg magánügy, intim dolog.

Mindeközben azt tárgyalják a Wikipédia szerkesztői, hogy törölni kell a „A kommunista rezsimek alatt elkövetett tömeggyilkosságok” (’Mass killings under Communist regimes’) alrovatot a közismert online enciklopédiáról. Indok, hogy a kommunista ideológiáról nem szabad azt gondolni, hogy önmagában erőszakos, és az egyes események (100 millió ember haláláról beszélünk a különböző Sztálin, Mao Ce-tung, Pol Pot és Kim Dzsongil által vezetett kommunista rezsimek alatt) kizárólag egyetlen ideológiának tudhatók be. Elkezdődött a kommunizmus ideológiája és az ebből fakadó tömeggyilkosságok közötti kapcsolat elmosása. Szerecsenmosdatás. Bár ezt a kifejezést sem lehet használni már. Ilyen alapon a fasizmus, nemzeti szocializmus is visszakaphatja „tündöklő fényét”, mint a kommunizmus jó testvére.

Azt tudtuk, hogy Trierben Marx, a kommunizmus egyik atyja, 6 méteres szobrot kapott 2018-ban, születésének 200. évfordulóján?

Azt tudtuk, hogy Nyugat-Gelsenkirchenben 2020-ban felállítottak egy 1930-as években készült Lenin szobrot (Lenin az elnyomás, terror, és az emberi szenvedés okozójának képviselője), amit a Csehországból vettek meg online aukción? Nem a volt NDK területén.

Úgy tűnik lesz új családjog is. Vannak a jogi szülők, meg mellettük a társadalmi szülők. Ha két nő házasságából gyerek születik, akkor mindkettő anya lesz. Ha két férfi, akkor mindkettő apa. Nincs biológiai szülő megnevezés. A biológiai nemek elmosása is megtörténik. Nem számít, hogy minek születtél, minek tartanak, csak egy dolog, hogy amikor fúj a szél, éppen milyen bónád van és minek képzeled magad.             Valakinek van joga bemenni a hivatalba és azt mondani, nemet változtat, vagy új nemet hoz létre, és őt mostantól ennek megfelelően és mindenhol, uszodában, vécén, vonaton, repülőn… De ha egy férfi bemegy a hivatalba és azt mondja, hogy nem volt apamintám, mert két azonos nemű nevelt fel, de bizonytalan vagyok, erősítsenek meg, és fiúnak születtem és férfi akarok lenni, és heteroszexuális párt akarok, akkor mi van? Lesz segítség?

 El akarják törölni az orvosi abortusz reklámozásának tilalmát. Ha az abortuszklinika előtt az életvédő emberek megpróbálják lebeszélni a nőket az abortuszról, akkor ez ellen törvényi megoldással lépnek fel.

 Törekedni akarnak a reparatív terápia betiltására. Ha valamely homoszexuális ember szeretné elhagyni ezt az életmódot, akkor ne tehesse meg. Emberségesen azt kellene feltételeznem, hogy merő jóindulattal a külső nyomásra történő reparatív terápiára gondolnak. De nem. Mert volt már homoszexuális életmódot elhagyó, aki fel akart szólalni az addigi homoszexuális közössége előtt, de elzavarták. 

Olyan törvényt akarnak létrehozni, amely lehetővé teszi a bemondás alapján történő nemváltoztatást. Gondolom a fiatalkorúaknál, ahol még szülőknek kellene erről dönteni. Mert elviekben ők a felelősek mindenért.

Miért is nem csodálkozom? Olyan világ alakul, ahol a gonoszságot kimosdatják. A rosszat és bűnt jónak mondják. Az értékeket összekeverik. A hagyományokat feloldják, és hedonista, élvhajhász tartalommal töltik meg, és milyen meglepő – mindent szexuálisan tematizálnak. A humanizmus, az emberi jog nevében teszik. Csak én érzem, hogy elkezdett fújni ismét az a szél, amely nem vizet áraszt, hanem fényes szellőnek nevezteti magát, átnevelő és munkatáborokat fog létrehozni, és KZ lágereket?

Mindent átértelmeznek a maguk szája íze szerint, és a fenének van kedve innentől kezdve ezekhez. A szvasztika, vörös csillag, szivárvány, és most a Mikulás is erre sorsra jut.

Mi keresztyének is nettó gettószökevények vagyunk. Felszólítottak már itthon is a kiirtásunkra a rádióban, élő adásban. Gyenge magyarázat, hogy kicsit ivott a műsorvezető úr. A millió alkoholista és még több százezer kábítós országában ez nem életbiztosítás. Ha valaki benyom és elkezd rendezkedni, ölögetni, majd reggel fogja a fejét, hogy bocs, de ittam. Majd jelzőkkel láttak el, és elkezdtek rémüldözni a fehér, heteroszexuális, keresztény borzalmas képződménytől. Az új Alienek. Nem egy barátságos környezet. 

Kérdezzünk rá az okára! Ki tud erre az esztelenségre felelni? Valakinek biztos érdeke ez. Valaki biztos támogatja. Valakinek biztos megéri. A Szentírás szerint az antikrisztus, és persze a hordái.
„Ez az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljön, most pedig már a világban van.” (1 János 4, 3)

 Ez teljes őrültség.

„A józan ész csak ott létezik, ahol az embereknek vannak tradíciói. Nincs olyan, hogy valami abszolút, mindentől független »józan ész«. A tradíciókban gyökerezik, a nemzet hagyományában. Természetesen a józan ész az, ami elveszett Amerikában, de más országokban is. Az elmúlt év, 2020 vízválasztó volt az Egyesült Államok és a demokratikus nemzetek történelmében. A liberális hegemóniát, a II. világháború óta meghatározó ideológiát elsöpörte egy kulturális forradalom, ami elfoglalta a legtöbb vezető újságot és egyéb médiumot, egyetemeket, Hollywood-ot, a kormányzati bürokráciát.

Sőt a hadsereget is elfoglalta ez, a neomarxizmus egy válfaja, amit woke-nak (ébredésnek) neveznek. A neomarxizmus ezen formája természetesen nem liberális. Az a tény pedig, hogy egy éven belül az ország meghatározó világképét meg lehet buktatni és fel tudja váltani a neomarxizmus, magyarázatot követel, magyarázat után kiált. Mi történt itt? A magyarázat pedig az, hogy az eredeti liberalizmust sikerült megfosztani a bibliai és keresztény hagyománytól, a közösségi kultúrát pedig a korábban létező moráljától és határaitól fosztottak meg. Amikor ezek a tényezők kivesztek a liberalizmusból, akkor ott egy vákuum keletkezett, amely már azt mondta, hogy mindenki azt csinál, amit akar. Két évtizeden belül ez a neomarxista vallás átveheti a keresztény vallásosság helyét is.” (Yoram Hazony izraeli társadalomtudós) 

A szerző

Írások

Soós Szilárd a nevem. Református lelkész vagyok. Mivel a „nincsen benne állandóság” világhoz tartozom, örök változás. „Amikor gyermek voltam, úgy szóltam, mint gyermek, úgy gondolkodtam, mint gyermek, úgy értettem, mint gyermek; amikor pedig férfivá lettem, elhagytam a gyermeki dolgokat. Mert most tükör által homályosan látunk, akkor pedig színről színre; most töredékes az ismeretem, akkor pedig úgy fogok ismerni, ahogyan engem is megismert Isten.” 1 Korinthus 13, 11-12