BlogHittem, azért szóltam

Jakab Péter, az emberalatti ösztönlény, aki kereszténynek mondja magát

Jakab Péter ezt mondta a minap Magyarország miniszterelnökének: Úgyhogy azt mondom Önnek miniszterelnök úr, hogy így a vége felé Ön is fogja kicsit vissza magát, mert a börtönben még Orbán Viktorból is lehet Orbán Viktória.”

Ugyanez a Jakab Péter nem sokkal korábban, Ferenc pápa látogatása kapcsán ezt mondta:” Reméljük, hogy Ferenc pápa meghallotta annak a többmillió magyar embernek az imáját, akik nap mint nap azért rimánkodnak, hogy véget érjen ez a rémálom és végre a valódi keresztényi béke és szeretet mellett jólét és a szabadság köszöntsön a sokat szenvedett népünkre! Jómagam – a keresztényszociális néppárti Jobbik elnökeként – azt ígérhetem, hogy továbbra is meghallgatjuk és szolgáljuk a népet és mindent el fogunk követni annak érdekében, hogy 2022 után a Szentatya jó szívvel látogasson majd Magyarországra.”

Kétségkívül, a kereszténység összefoglaló fogalmának jelentésrétegei elég széles kört ölelnek fel. De a kör nem határtalan. Biztosan állítható, hogy amit a Jobbik, egy állítólagos keresztényszociális néppárt elnöke mondott Orbán Viktornak, nem fér bele a kereszténységbe.

Mint keresztény ember, kikérem magamnak. Ha a Jobbik elnöke így képzeli el a „valódi keresztényi béke és szeretet” beköszöntét a magyar társadalomra, akkor én már kezdek félni.

A Jobbik elnökéből most megszólalt az emberalatti ösztönlény, aki amúgy kereszténynek mondja magát és az általa képviselt pártot.

Nos, Jakab Péter azt mond, amit akar pártja nevében. De ha lehet kérni, megszólalásaiból hagyja ki a kereszténységet.

(Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd/Mandiner)

A szerző

Írások

A ma „baloldalinak” és „liberálisnak” nevezett eszmék elleni, nyíltan keresztény-konzervatív közéleti írásaim a reposzt.hu archívumában és ezen az oldalon a Hittem, azért szóltam c. blogban, néha a Facebookon olvashatók. Református lelkész vagyok, egyházi tisztségeim az illetékes felületeken könnyen megtalálhatók.