Megéled

Nem fegyverrel

A háborúban nem meghalnak az emberek, a háborúban megölik az embereket (egy II. világháborúban harcoló francia katona szavai). A háborúban fegyverekkel ölik egymást az emberek. A fegyver a háború eszköze, nem a békéé.

A világunkban több fegyveres konfliktus zajlik folyamatosan, a figyelem azonban most az orosz-ukrán frontra összpontosul. Szomszédos államok, szinte testvérnek mondható népek emberei ölik egymást. Ez már önmagában is tragédia, de a világ hatalmai nem elégednek meg ezzel. A különböző ideológiák képviselői igazságokat és igazságtételeket követelnek. Az érvek mellé fegyvereket sorakoztatnak fel. Ki az egyik, ki a másik félben láttatja a saját igazságát. Az orosz-ukrán frontvonal mentén szakítják ketté a világot, miközben emberek ezrei ölik egymást.

Az emberi eszközök itt már kevésnek bizonyulnak. A világok távolodása emberileg nem megállítható. A diabolosz úgy szétkuszálta a dolgokat, hogy azt ember már össze nem rakhatja. Fegyverrel pedig pláne nem ragaszthatja össze.Isten Jézus Krisztusban húzta meg a határt az élet és a halál között. Ő az egyetlen igazság, amely egyetlen, ami ebből az egyetlenségéből fakadóan az igaz igazság. Csak Ővele lesz békesség, ha Ő harcol értünk és nem a fegyverek.

A szerző

Írások

A folyvást változó közegben a mulandó dolgok közt megtalálni az örökölt örökérvényűt és le nem venni róla a szemünket. Az ideológiák kusza terén ebben az avítt konzervativizmusban radikalizálódik lázadó lényem.