BlogHittem, azért szóltam

OneLove

A OneLove karszalag FIFA általi betiltására és szankcionálására a német belügyminiszter, Nancy Faeser eme szavakkal reagált: „A mai időkben érthetetlen, hogy a FIFA nem akarja, hogy az emberek nyíltan kiálljanak a tolerancia mellett és a diszkrimináció ellen. Ez nem illik a mi korunkba, és nem helyénvaló az emberekkel szemben” 

Csakhogy ez csúsztatás. A FIFA vélhetően azért nem akarja, hogy a játékosok szivárványos karszalagot tegyenek fel, mert Katarban tiltott a homoszexualitás. A német belügyminiszter érvelése azért aggályos, mert a tolerancia melletti kiállást és a diszkrimináció elleni tiltakozást azonosítja az LMBTQ+ emberekhez való viszonnyal. Mintha bizony a toleranciának és a diszkrimináció elutasításának egyetemes értékei kizárólag akkor érvényesülhetnének, ha az LMBTQ+ ideológia civilizációk feletti világnézeti normává válik. Így eshet meg, hogy miközben a német belügyminiszter toleranciát vár el, a legkevésbé sem mutat toleranciát Katar kultúrája iránt.

Ebben az egyetlen mozzanatban benne van minden, ami a liberális alapú LMBTQ+ ideológiát jellemzi. Önmagát abszolútnak tekinti, egyetemes értékek értelmezését sajátítja ki, s mint ilyen, nyíltan agresszív világuralmi igénnyel lép fel. 

Így történhet meg, hogy miközben a liberális alapú LMBTQ+ ideológia a sokszínűséget tűzi zászlajára, a világ civilizációkban adott kulturális sokszínűségének a legnagyobb ellensége, totalitárius, s a legkevésbé toleráns a hozzá képest más kulturális hagyományokkal szemben.

A szerző

Írások

A ma „baloldalinak” és „liberálisnak” nevezett eszmék elleni, nyíltan keresztény-konzervatív közéleti írásaim a reposzt.hu archívumában és ezen az oldalon a Hittem, azért szóltam c. blogban, néha a Facebookon olvashatók. Református lelkész vagyok, egyházi tisztségeim az illetékes felületeken könnyen megtalálhatók.