Kincsesláda

Vándorlás a pusztában Egyiptomból Kánaánba

Rejtett kincseink között egy újabb különleges darabra, egy 20. század eleji bibliai társasjátékra bukkantunk. A játék címe: Vándorlás a pusztában Egyiptomból Kánaánba.

Az A/3-as méretű játéktáblát kézzel festett, egyedi képek díszítik. Feltehetőleg a játék eredeti változata francia lehetett, amelyet aztán magyarul is megjelentettek 1936-ban. Ugyanis a játéktáblára apró betűkkel ráírták, hogy „… után franciából: Tárnok. ‘936”. Az első szót sajnos nem tudjuk elolvasni. De biztatjuk és kérjük a kedves érdeklődőket, hogy akinek sikerül megfejtenie, vagy tud valamit a játék eredeti készítőjéről, jelezze nekünk! Előre is köszönjük.

A társasjátékhoz régi írógéppel írt játékszabály is tartozik. Valamint magyarázatot fűztek a játéktábla egyes mezőin látható képekhez is a vonatkozó bibliai részlet megjelölésével.

Ennek a példánynak külön érdekessége, hogy a játéktábla külső oldalán a B I betűk, talán monogram olvasható. De vajon ki lehet BI? Erre is keressük a választ!

Ez a gazdagon díszített társasjáték akár ma is szórakozásul lehet hittanos vagy gyülekezeti csoportok tagjai, de akár családok számára is.