BlogHittem, azért szóltam

A Kovász Közösség esete a politikai függetlenséggel

A Kovász Közösség szerzői és szerkesztői (Laborczi Dóra, Nagy Károly Zsolt, Mikó-Prém Alexandra, Tarcsay Tibor) különvéleményt tettek közzé az egyházak nyilatkozatával kapcsolatban

Végső következtetésük az egyházak nyilatkozatáról ez: „valójában nem teológiai, hanem politikai nyilatkozattal van dolgunk.”

Hűha! Igazán örülök, hogy a Kovász Közösségnek sikerült a bravúr, s tényleg egy politikamentes különvéleményt fogalmaztak meg. Irigylem őket. Ez a politikai függetlenség a balliberális ellenzéknek valahogy mindig sikerül. Összeborulhatnak az egyház-és kereszténységbarát Niedermüller Péterrel, aki szintén úgy gondolja, hogy az egyházak nyilatkozata csak politikai propaganda (erről lásd a posztomat).

Most már csak azt nem tudom, a Kovász Közösség ennyire naiv vagy ennyire bugyutának nézi az embereket.

Továbbá, azt is írják, hogy „…Magyarországon semmiféle törekvés nincs arra, hogy az egyházak által »elfogadhatónak« minősített férfi–női házasságot megmásítsák…”. Javaslom, ezt tárgyalják meg az igazi keresztény Márki-Zay Péterrel.

A szerző

Írások

A ma „baloldalinak” és „liberálisnak” nevezett eszmék elleni, nyíltan keresztény-konzervatív közéleti írásaim a reposzt.hu archívumában és ezen az oldalon a Hittem, azért szóltam c. blogban, néha a Facebookon olvashatók. Református lelkész vagyok, egyházi tisztségeim az illetékes felületeken könnyen megtalálhatók.