BlogHittem, azért szóltam

Amikor Márki-Zay kiszabadítja az egyházakat a „politika fogságából”

A Szemlélekben Gégény István készített egy interjút Márki-Zay Péterrel, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjével (https://szemlelek.net/marki-zay-peter/). A beszélgetés nagy hangsúlyt helyez az egyázfinanszírozás kérdéseire. Ha jól értem, a fő üzenet az, hogy az egyházak anyagi függőségük miatt a politika (értsd: Orbán) fogságában szenvednek, ahonnan ki kell szabadítani őket.

Kétségtelen, van abban valami kifejezetten szórakoztató, amikor egy magát pártpolitikától függetlennek beállító egyházias hátterű lap nettó pártpolitikai kampány-interjút készít egy kormányfői szerepre készülő politikussal az egyházak politikai „kiszabadításáról”.

El tudom képzelni, milyen lesz az, amikor Márki-Zay összefog Gyurcsánnyal, s megegyeznek arról, hogy miként teremtik meg az egyházak politikai függetlenségét. Az lesz ám aztán a színtiszta politikamentesség!

(Fotó: Facebook.)

A szerző

Írások

A ma „baloldalinak” és „liberálisnak” nevezett eszmék elleni, nyíltan keresztény-konzervatív közéleti írásaim a reposzt.hu archívumában és ezen az oldalon a Hittem, azért szóltam c. blogban, néha a Facebookon olvashatók. Református lelkész vagyok, egyházi tisztségeim az illetékes felületeken könnyen megtalálhatók.