BlogHittem, azért szóltam

Az utolsó kép

A Maybelline nevű kozmetikai cég egy új rúzst reklámoz egy szakállas férfival. Már annyira unalmas, hogy világcégek szinte kötelezőnek érzik, hogy beálljanak a szivárványos ideológia mögé. Mire persze jönnek a jól kiszámítható tiltakozások. De ez bele van kalkulálva. A lényeg, hogy a nemi identitás kérdésköre lépten-nyomon a napirenden szerepeljen, mintha ez lenne a nyugati ember szabadságának legnagyobb problémája.

Ez a nyugati jóléti burok a dekadencia maga. Emberek tömegei vesztik el kapcsolatukat a valósággal, s azért küzdenek, hogy nemi útkeresésükben hadd lehessenek már azok, akiknek képzelik magukat. Miközben a világ más részein milliók élnek állandó létfenyegetettségben, hálát adnak egy marék rizsért és egy korty tiszta vízért, itt arról folyik a diskurzus, hogy lehet-e egy nő férfi, s egy férfi nő, s jól érzékelhetően egyeduralomra tör egy olyan ideológia, amely a keresztény emberképet károsnak, rombolónak, s ezért törvényellenesnek nyilvánítaná. Nem vagyunk olyan messze ettől.

De épp azért ez a diskurzus, mert addig sem kell szembenézni a világ iszonytató valóságával. Az LMBTQ-ideológia szinte mindent átható jelenlétének pont az a célja, hogy áttematizálja a valóságról való beszédet egy jól kiszámítható koreográfia szerint. A lényeg, hogy mindig legyen valami botrányos szivárványos hír, provokáció, amelyen a hagyományos, zsidó-keresztény emberkép hívei felhergelhetik magukat, mire az alternatív szexualitás szószólói az áldozat szerepébe bújnak, s jönnek a multicégek,a tudatipar, a politika nagyhatalmú szereplői, amelyek pedig egyenesen emberjogi szabadságharcosokká léphetnek elő.

Annyira groteszk, álszent és dekadens ez. És annyira végtelenül unalmas. De, ami ennél fájdalmasabb, egy széthulló, belülről szétrohadó civilizáció pillanatképe ez, amely majd az utókorra marad. Egy reklám egy önmagával elfoglalt férfinak kinéző emberi izéről, aki magát rúzsozza.

Ennyi volt.

A szerző

Írások

A ma „baloldalinak” és „liberálisnak” nevezett eszmék elleni, nyíltan keresztény-konzervatív közéleti írásaim a reposzt.hu archívumában és ezen az oldalon a Hittem, azért szóltam c. blogban, néha a Facebookon olvashatók. Református lelkész vagyok, egyházi tisztségeim az illetékes felületeken könnyen megtalálhatók.