BlogPárperces

Közbenjáró könyörgés böjt ötödik vasárnapjának reggelén

„Ők pedig otthagyva a sokaságot, magukkal vitték Őt, minthogy Ő már a hajóban volt; de más hajók is követték Őt.” (Márk 4,36)

Imádkozzunk!

Megrendít minket szereteted, feltámadott Urunk.

Leborulunk Teelőtted!

Cselekedd Szentlelkeddel, hogy újjászülő irgalmad által elhagyhassuk a „sokaságot”, azt a sok mindent, amitől megzavarodott az életünk, és kiszállva minden más hajóból, átszállhassunk abba a hajóba, ahol Te vagy!

Add nekünk szabadító hatalmad bizonyosságát, amely a böjt idején is vezet bennünket a húsvéti öröm teljessége felé.

Köszönjük, hogy Te ott vagy életünk hajójában, és mi magunkkal vihetünk Téged, mint viharokat lecsendesítő Urat, aki nem engeded, hogy elvesszünk.

Közbenjáró könyörgést mondunk egymásért, népedért, látható egyházadért, gyülekezetünkért; ránk bízott, szent ügyedért. Adj hűséget mindvégig!

Teeléd járulunk, Urunk, hazánkért és az egész világért. Ajándékozz nekünk a szabadságban szentlelkes rendet, és mutass a sokféle nyomorúságból valóságos szabadulást!

Ezekben a nehéz időkben közbenjáró könyörgésünk szól a szomorú szívűekért, az elesettekért, a betegekért, a gyógyítókért, a vezetőkért! Uram irgalmazz! Krisztus kegyelmezz!

Könyörgünk szeretteinkért, a ránk bízottakért. Fohászkodunk a fiatalokért és idősekért, egészségesekért és betegekért, hívőkért és nem hívőkért; bizony, azokért is, akik egészen mást gondolnak a világról, mint mi. Minden értelmet felülhaladó szereteted ölelje át őket!

Adj, Urunk, szabadulást! Ne a régi életünket add vissza nekünk, Urunk, hanem ajándékozz nekünk új életet!

Tudjuk, Urunk, hogy Te már meg is hallgattál minket!

Ámen.