BlogHittem, azért szóltam

Némely balliberális megmondóembernek nem fér a fejébe a pápa magyarországi látogatása

Egészen szórakoztató, hogy némely balliberális megmondóember nem bírja összerakni a fejében a pápa magyarországi látogatását. A vélt ellentmondás abból származik, hogy a nyugati balliberális véleményhatalom meghatározó részében Magyarország a fekete bárány, mert nem hajlandó mindenben azonosulni a progressziónak nevezett világ- és ember-értelmezés ideológiájával. Nem túlzás azt állítani, hogy ma a nyugati kultúrkörben nagyon jól és igazolhatóan érzékelhető egy politikai narratíva, amelynek egyetlen egy célja van: az Orbán-vezette Magyarország démonizálása. Ez a világot fekete-fehérben szemlélő elbeszélés már-már odáig megy, hogy a magyar társadalmat a „gonosz” fogságában szenvedő közösségként írja le. …

Nem csoda, ha az ezzel a propagandával azonosuló balliberális megmondóembereknek komoly fejtörést okoz az a tény, hogy a pápa egy „ilyen” országba látogat. Az ellentmondásból csak úgy tudnak kikeveredni, ha prekoncepciókat gyártanak, s már előre megmondják, hogy a pápa majd itt jól odamondogat.

Nos, én amondó vagyok, hogy az a szimpla tény, hogy a pápa Magyarországra látogat, egy igen erős üzenet arról, hogy túl kellene már lépni a nyugati világot a végletekig megosztó ideologikus kliséken.

A pápa képes erre, s ezért a látogatása messze túlmutat egy méreteiben nem túl jelentős ország meglátogatásán. A pápa magyarországi látogatása a világ jelenlegi zaklatott állapotában spirituális világesemény. 

(Fotó: Balogh Zoltán/MTI)

A szerző

Írások

A ma „baloldalinak” és „liberálisnak” nevezett eszmék elleni, nyíltan keresztény-konzervatív közéleti írásaim a reposzt.hu archívumában és ezen az oldalon a Hittem, azért szóltam c. blogban, néha a Facebookon olvashatók. Református lelkész vagyok, egyházi tisztségeim az illetékes felületeken könnyen megtalálhatók.